Джем із персиків на зиму

Персиковий джем

Доброго дня! Ділюся своїм рецептом джему з персиків на зиму. Таку заготовку готую щорічно, джем за цим рецептом виходить дуже смачний і ароматний.

Готувати його дуже просто і легко, впорається навіть недосвідчений кулінар. За консистенцією потрібно готувати за смаком, чим довше уварювати джем, тим густішим він вийде. Я вважаю за краще робити персиковий джем не дуже густим, він прекрасно підійде для чаювання.

У такий джем для пікантності можна додати кілька крапель свіжовичавленого апельсинового або лимонного соку.

Найкраще готувати джем за цим рецептом зі стиглих і м'яких персиків.

Інгредієнти для персикового джему

  1. Персики — 1,5 кілограма
  2. Цукровий пісок — 1 кілограм

Як приготувати джем із персиків на зиму

1. Персики ретельно помити, видалити кісточки, обрізати плодоніжки і нарізати на кілька частин. За бажанням шкірку можна зняти, я готувала зі шкіркою, персики у мене соковиті і солодкі, шкірка дуже тонка.
dscn7707.jpg

2. Скласти нарізані персики в миску для приготування джему, влити 100 мілілітрів води і поставити на повільний вогонь. Після закипання варити 15-20 хвилин, щоб персики розм'якшилися і їх було простіше подрібнити блендером. Масу також можна протерти через сито.
dscn7708.jpg

3. По закінченню часу персики з рідиною пробити блендером в однорідну масу, всипати цукор і поставити на повільний вогонь. Готувати після закипання, постійно помішуючи, 30-40 хвилин. Обов'язково під час приготування спробувати на цукор, якщо необхідно, додати ще. Персики бувають не дуже солодкі, може цукру знадобитися більше. Уварювати персиковий джем можна до 1 години, тоді він вийде густішим.
dscn7711.jpg

4. Джем готовий.
dscn7715.jpg

5. Розлити персиковий джем по стерилізованих банках і закатати стерилізованими кришками.
dscn7713.jpg

Зберігаю джем із персиків у погребі.
dscn7720.jpg

Смачного!