Гарбузовий джем із цедрою і мандаринами

Гарбузовий джем із цедрою та мандаринами

Джем вийде надзвичайно смачним, солодким і ароматним, якщо буде правильно підібрано основний компонент. Такий джем ідеально поєднується з оладками на сметані.

Для гарбузового джему бажано використовувати гарбуз сорту Баттернат, що має грушоподібну форму, оскільки такий овоч має дуже ніжну м’якоть і тонкий мускатний аромат.

Урізноманітнити гарбузовий джем допоможуть різні фрукти, прянощі, цедра і ягоди, які поліпшать смак цієї солодкої заготовки. До гарбузового джему можна додати мандарини і прянощі, а також терту цедру, у цьому разі домашня заготівля вийде легкою, незвичайно ароматною, соковитою і красивою.

Інгредієнти:

  • гаряча вода кип’ячена (2,3 л);
  • терта цедра апельсинова (50 г);
  • зірочки бодяну (дві штуки);
  • тростинний цукровий пісок (460 г);
  • солодкі мандарини (350 г);
  • зерна кардамону (п’ять штук);
  • очищений гарбуз Баттернат (450 г).

Процес приготування:

  1. Промиті мандарини перекласти в миску і залити гарячою питною водою, накрити фольгою і відсунути в сторону на п’ятнадцять хвилин. Остудити фрукти і розрізати їх разом зі шкіркою на кілька частин.
  2. Очистити мандарини від кісточок і перекласти в товстостінну каструлю. Нарізати кубиками гарбуз і відправити в той самий посуд, насипати цукор і додати цедру.
  3. Відправити в каструлю прянощі та залишити під кришкою за кімнатної температури на три години. Поставити посуд на слабкий вогонь і при регулярному помішуванні готувати джем з моменту закипання сорок хвилин.
  4. Ложкою видалити прянощі і трохи остудити гарбузовий джем, збити його блендером, поставити каструлю ще раз на слабкий вогонь і при постійному помішуванні варити солодку заготовку ще десять хвилин.
  5. Розподілити гарбузовий джем з апельсиновою цедрою і мандаринами по невеликих чистих банках, закрити кришками і прибрати для зберігання в холодильник мінімум на три дні. Подавати як десерт або використовувати як начинку для домашньої випічки.