Сьогодні я хочу запропонувати вам доволі незвичну, але дуже смачну страву — оладки з рубленого курячого філе. Рецепт цієї страви колись здивував і зацікавив мене своєю оригінальністю та водночас простотою приготування, тож дуже захотілося спробувати, що в підсумку вийде. На вигляд курячі оладки виявилися схожими на звичайні відбивні з рум'яною скоринкою, а на смак … ммм… зовсім не те. Замість сухуватого курячого м'яса, яке доводиться довго і нудно жувати, вийшли найніжніші соковиті котлетки, які легко жуються і просто тануть у роті.
Готуються курячі оладки досить просто і швидко, найбільш трудомістка частина процесу — це нарізання філе на дрібні кубики, а решта — суща дурниця. Зате результат здивує і порадує і ваших гостей, і домочадців. Особливо цю страву полюбляють діти, адже вона дуже смачна, її не треба різати і майже не треба жувати, все зникає з тарілки миттєво і можна вимагати законний десерт. Спробуйте приготувати оладки з курячої грудки за цим простим рецептом, і ви будете приємно вражені результатом! А коли немає часу щось різати, то можна приготувати курячі гомілки в мультиварці за одним з найкращих рецептів.
Корисна інформація
Рівень складності: | 2* | Розмір порції: | 150 г |
Час приготування: | 30 хвилин | Калорійність порції: | 321 ккал |
Кількість порцій: | 6 | Ціна однієї порції: | Невідомо. |
Як приготувати курячі оладки — рецепт оладок з рубленого курячого філе з покроковими фото
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 700 — 800 г курячого філе
- 1 велике яйце
- 3 ст. л. борошна
- 2 ст. л. сметани
- 2 ст. л. майонезу
- 50 мл рослинної олії
- сіль, перець, 1/2 ч. л. л. каррі
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Для того щоб приготувати ніжні та соковиті курячі оладки, філе грудки порізати дрібними кубиками і викласти в миску.
2. До рубленого курячого філе додати яйце, борошно, сметану, майонез, сіль і спеції.
Майонез надає цій страві додаткової пікантності, але з дієтичних міркувань його цілком можна замінити на сметану.
3. Усі інгредієнти ретельно перемішати, і суміш для курячих оладок готова!
4. У великій сковороді розігріти рослинну олію. Ложкою викладати суміш на сковорідку у вигляді не надто товстих оладок.
5. Обсмажити курячі оладки по 2 — 3 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки. Накрити сковорідку кришкою і довести оладки до готовності на маленькому вогні протягом 5 хвилин. Соковиті пряні курячі оладки з апетитною рум'яною скоринкою готові!