Куряча тушка, запечена на соляній подушці в духовці — це класика радянського часу, яка дійшла і до наших днів. Спробуйте запекти цю смачну страву за нашим простим способом і насолодіться куркою цілком під золотистою скоринкою в домашніх умовах.
Інгредієнти
- Тушка — 1,5-2 кг
- Часник — 3 зубчики.
- Чорний перець — 1 ч. л. ложка
- Приправа для курки — 1 ст. ложка
- Вершкове масло — 50 г
- Сіль — 1 кг
Рецепт птиці на солі цілком
Курку миємо під водою, зрізаємо хвостик, прибираємо зайву вологу, паперовим рушником
Розтоплюємо в мікрохвильовій печі олію, давимо туди 3 зубчики часнику, додаємо перець, курячу приправу, перемішуємо
Змащуємо пташку, ароматною сумішшю з усіх боків, як зовні, так і всередині
Наносити олію можна як кулінарним пензлем, так і ручками, руками виходить надійніше)
Курячі ніжки, слід зв'язати нитками, або відрізаним шматочком плівки, від пакета для запікання, я ж закріплю дерев'яною паличкою
Беремо жароміцну форму, насипаємо туди звичайної солі, приблизно товщиною в палець
Кладемо тушку у форму, приколюємо крильця зубочисткою
Ставимо страву в розігріту духовку — 180 градусів, на 1,5 години
Готувалася курочка рівно півтори години, цього часу їй вистачило, щоб абсолютно пропектися
Курка на солі в духовці, завжди виходить ніжною, соковитою, а м'ясо в розрізі, вологим і апетитним. Завдяки вершковому маслу, скоринка вийшла рум'яною і хрусткою, а часничок надав смачного аромату