Курка на солі цілком у духовці зі скоринкою

Смачна курка на солі цілком

Куряча тушка, запечена на соляній подушці в духовці — це класика радянського часу, яка дійшла і до наших днів. Спробуйте запекти цю смачну страву за нашим простим способом і насолодіться куркою цілком під золотистою скоринкою в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Тушка — 1,5-2 кг
  • Часник — 3 зубчики.
  • Чорний перець — 1 ч. л. ложка
  • Приправа для курки — 1 ст. ложка
  • Вершкове масло — 50 г
  • Сіль — 1 кг

Рецепт птиці на солі цілком

Курку миємо, обтираємо

Курку миємо під водою, зрізаємо хвостик, прибираємо зайву вологу, паперовим рушником

Перемішуємо спеції з вершковим маслом

Розтоплюємо в мікрохвильовій печі олію, давимо туди 3 зубчики часнику, додаємо перець, курячу приправу, перемішуємо

Змащуємо курку часниковою олією

Змащуємо пташку, ароматною сумішшю з усіх боків, як зовні, так і всередині

Змащувати можна пензлем або руками

Наносити олію можна як кулінарним пензлем, так і ручками, руками виходить надійніше)

Ніжки слід зв'язати нитками, або закріпити зубочистками

Курячі ніжки, слід зв'язати нитками, або відрізаним шматочком плівки, від пакета для запікання, я ж закріплю дерев'яною паличкою

Насипаємо сіль у форму для запікання

Беремо жароміцну форму, насипаємо туди звичайної солі, приблизно товщиною в палець

Приколюємо крильця зубочисткою до тушки

Курочка готова до запікання

Кладемо тушку у форму, приколюємо крильця зубочисткою

Ставимо курку на солі в духовку

Ставимо страву в розігріту духовку — 180 градусів, на 1,5 години

Час вийшов курочка готова

Готувалася курочка рівно півтори години, цього часу їй вистачило, щоб абсолютно пропектися

Обробляємо курку на солі та розкладаємо по тарілках

Курка на солі в духовці, завжди виходить ніжною, соковитою, а м'ясо в розрізі, вологим і апетитним. Завдяки вершковому маслу, скоринка вийшла рум'яною і хрусткою, а часничок надав смачного аромату