Ці чудові рогалики з сиром — ласощі з дріжджового тіста на молоці є альтернативою рогаликам з горіховою начинкою. Випічка виходить ніжною і повітряною, а її дивовижний смак доповнює соковита сирна начинка з родзинками. Приготуйте апетитні рогалики за перевіреним рецептом.
Одна з версій походження десерту пов’язана з історією Будапешта і свідчить, що вперше рогалики приготували 1686 року на честь звільнення від Османської імперії західної частини міста Буди. Один із кондитерів на честь перемоги спек хлібець у вигляді півмісяця, зображеного на османському прапорі. Через 300 років цю легенду розвіяв Карл Тепли, вказавши, що перша згадка про рогалики датується XII століттям. Сьогодні цю випічку готують із пісочного та дріжджового тіста, начиняють джемом, сиром, горіхами та іншими солодкими або солоними начинками. Як доповнення використовують мак і кунжут, якими посипають вироби перед випічкою.
Інгредієнти
- Куряче яйце 3 Шт.
- Сир 200 г
- Цукор 5 Ст. л.
- Пшеничне борошно в/г 320 г
- Молоко 150 мл
- Родзинки 50 г
- Живі дріжджі 10 г
- Сіль За смаком
- Ванільний цукор 1 Пак.
- 82,5% масло вершкове 40 г
Приготування
Приготуйте опару
Нагрійте молоко до 40 °С. Занадто гаряча рідина не дасть початися процесу бродіння. Додайте в тепле молоко дріжджі, 1 ст. л. цукру і 3 ст. л. борошна від загальної кількості. Живі дріжджі можна замінити на сухі (4 г). Перемішайте всі інгредієнти і залиште опару на 15 хвилин у теплому місці, щоб дріжджі почали працювати і на поверхні утворилася шапка з піни.
Замісіть тісто
До опари додайте 1 яйце, дрібку солі та 2 ст. л. борошна. л. цукру. Перемішайте масу. Додайте половину борошна, що залишилося, і вершкове масло кімнатної температури, розмішайте тісто ложкою. Додайте борошно і вимішайте тісто руками до однорідної маси. Воно має бути м’яким, еластичним і не надто тугим. Залиште 1 ст. л. борошна на підсипку при розкочуванні тіста.
Відправте тісто на вистоювання
Змастіть невеликою кількістю рослинної олії дно і боки ємності, в якій буде підходити тісто. Скачайте замішане тісто в кулю і покладіть у підготовлену миску. Накрийте їх рушником і залиште в теплі на 1 годину.
Приготуйте начинку
Залийте окропом родзинки на 10 хвилин. Потім злийте з родзинок воду і просушіть паперовим рушником. Відокремте жовток 1 яйця від білка. До сиру додайте жовток, ванільний цукор і 2 ст. л. цукру. Розімніть масу виделкою. Наприкінці покладіть родзинки та перемішайте масу.
Сформуйте рогалики
Припорошіть стіл борошном. Викладіть на нього готове тісто, обімніть і розділіть на дві частини. Розкачайте качалкою шматок тіста в тонкий пласт (3-4 мм) круглої форми. Розділіть коло на 8 сегментів. На широкий край кожного сегмента викладіть трохи начинки, злегка защипніть боки і загорніть рогалики. Аналогічно сформуйте рогалики з другої частини тіста.
Спечіть рогалики
Деко застеліть пергаментом. Викладіть рогалики на невеликій відстані один від одного і залиште на вистоювання на 20 хвилин. Розбийте в піалу яйце, злегка збийте його виделкою. Змастіть рогалики яйцем і відправте в розігріту до 180 °С духовку на 25 хвилин. Перед подачею до столу випічку присипте цукровою пудрою.