Ніжні та дуже смачні тефтелі зі свинини з рисом, з овочами та наваристим бульйоном, вони чудово підійдуть на обід для всієї родини.
Нам знадобиться
Для фаршу:
- Свинина м'якоть-700гр
- Яйце-1шт
- Цибуля-1шт
- Часник-2 зубки
- Капуста-невеликий шматочок розміром з половину цибулини
- Сіль і перець за смаком
- Рис будь-який-2ст.л.
Для засмажки:
- Цибуля-1шт
- Морква-1шт
- Томатна паста-1ч.л. з гіркою
- Болгарський перець-1-2шт (від розміру)
- Часник-1 зубчик
- Помідори-1-3шт (від розміру)
- Сіль і перець за смаком
- Улюблені спеції за смаком
- Вершкове масло-1год.л. (за бажанням)
Для бульйону:
- Петрушка+кроп-0,5 пучка
- Лавровий лист-3шт
Рецепт тюфтельок із рисом та підливою
- Займемося фаршем. М'ясо нарізаємо шматками та перекручуємо через м'ясорубку.
- У блендер кладемо часник, цибулю, шматочок капусти і наливаємо води приблизно 100 мл, перемелюємо все в пюре.
- Якщо у вас немає блендера, то цибулю, часник і капусту двічі пропускаємо через м'ясорубку та воду підливаємо прямо в миску з фаршем.
- До фаршу додаємо пюре з блендера, яйце, вимитий рис, сіль і спеції, ретельно все перемішуємо.
- Ставимо на плиту півкаструлі води, коли вона закипить, підсолюємо і кладемо туди лавровий лист.
- Ліпимо тюфтельки розміром із велике куряче яйце (під час варіння вони пристойно збільшаться за рахунок набухання рису) і закидаємо їх у киплячу воду.
- Потім знімаємо піну з бульйону і варимо тефтелі на невеликому вогні.
- Займемося засмажкою. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю, моркву, болгарський перець, помідори, одну часточку часнику і відправляємо все в сотейник тушкуватися на олії.
- Далі додаємо туди томатну пасту, спеції та вершкове масло (за бажанням), тушкуємо овочі до напівготовності.
- Готову засмажку відправляємо до тефтелей, пробуємо все на сіль.
- Варимо ще хвилин двадцять наші тефтелі зі свинини з рисом на маленькому вогні.
- За 10 хвилин до закінчення варіння додаємо дрібно нарізану зелень.
Ось і готовий смачний, ситний і корисний обід для всієї родини.
Смачного!