Тюфтельки з рисом із підливою зі свинини: рецепт приготування

Тефтелі з рисом із підливою

Ніжні та дуже смачні тефтелі зі свинини з рисом, з овочами та наваристим бульйоном, вони чудово підійдуть на обід для всієї родини.

Нам знадобиться

Для фаршу:

  1. Свинина м'якоть-700гр
  2. Яйце-1шт
  3. Цибуля-1шт
  4. Часник-2 зубки
  5. Капуста-невеликий шматочок розміром з половину цибулини
  6. Сіль і перець за смаком
  7. Рис будь-який-2ст.л.

Для засмажки:

  1. Цибуля-1шт
  2. Морква-1шт
  3. Томатна паста-1ч.л. з гіркою
  4. Болгарський перець-1-2шт (від розміру)
  5. Часник-1 зубчик
  6. Помідори-1-3шт (від розміру)
  7. Сіль і перець за смаком
  8. Улюблені спеції за смаком
  9. Вершкове масло-1год.л. (за бажанням)

Для бульйону:

  1. Петрушка+кроп-0,5 пучка
  2. Лавровий лист-3шт

Тефтелі зі свинини з рисом

Рецепт тюфтельок із рисом та підливою

Тефтелі зі свинини з рисом

Тефтелі зі свинини з рисом

Тефтелі зі свинини з рисом

Тефтелі зі свинини з рисом

Тефтелі зі свинини з рисом

Тефтелі зі свинини з рисом

Тефтелі зі свинини з рисом

  1. Займемося фаршем. М'ясо нарізаємо шматками та перекручуємо через м'ясорубку.
  2. У блендер кладемо часник, цибулю, шматочок капусти і наливаємо води приблизно 100 мл, перемелюємо все в пюре.
  3. Якщо у вас немає блендера, то цибулю, часник і капусту двічі пропускаємо через м'ясорубку та воду підливаємо прямо в миску з фаршем.
  4. До фаршу додаємо пюре з блендера, яйце, вимитий рис, сіль і спеції, ретельно все перемішуємо.
  5. Ставимо на плиту півкаструлі води, коли вона закипить, підсолюємо і кладемо туди лавровий лист.
  6. Ліпимо тюфтельки розміром із велике куряче яйце (під час варіння вони пристойно збільшаться за рахунок набухання рису) і закидаємо їх у киплячу воду.
  7. Потім знімаємо піну з бульйону і варимо тефтелі на невеликому вогні.
  8. Займемося засмажкою. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю, моркву, болгарський перець, помідори, одну часточку часнику і відправляємо все в сотейник тушкуватися на олії.
  9. Далі додаємо туди томатну пасту, спеції та вершкове масло (за бажанням), тушкуємо овочі до напівготовності.
  10. Готову засмажку відправляємо до тефтелей, пробуємо все на сіль.
  11. Варимо ще хвилин двадцять наші тефтелі зі свинини з рисом на маленькому вогні.
  12. За 10 хвилин до закінчення варіння додаємо дрібно нарізану зелень.

Тефтелі зі свинини з рисом: Тефтелі зі свинини з рисом

Ось і готовий смачний, ситний і корисний обід для всієї родини.

Тефтелі зі свинини з рисом

Смачного!