Дивовижний рецепт малосольної горбуші під сьомгу, який дуже доречним буде до кухні в морському стилі. Засоливши рибу таким способом, можна чудово заощадити на купівлі дорогої червоної риби. Цю чудову горбушу їсти одне задоволення і навіть цілком можна пустити її в приготування домашніх ролів та інших закусок.
Інгредієнти
Для засолювання однієї риби вагою близько 1.200кг нам знадобиться:
- Горбуша-1шт
- Сіль-2ст.л.
- Цукор-1ст.л.
- Коріандр у зернах-2 щіпки
- Лавровий лист-6шт
- Чорний перець горошок-2 щіпки
- Рослинна олія-100мл
Як приготувати малосольну горбушу
- Зрізаємо з риби голову, плавники, хребет і у нас мають вийти дві філейні частини.
- Шкуру з риби знімати не обов'язково.
- У невеликій мисочці змішуємо сіль, цукор і обтираємо цією сумішшю рибу з двох боків.
- Також кладемо на неї коріандр, перець горошок і лавровий лист.
- Складаємо філе м'якоттю одне до одного і запаковуємо в плівку та пакет.
- Залишаємо горбушу просолюватися в холодильнику рівно на одну добу.
- Потім злегка обполіскуємо рибу, видаляємо горошки спецій, кістки і промакуємо паперовими рушниками, прибираючи з неї зайву вологу.
- Рибку нарізаємо на порційні шматочки без шкурки.
- На дно контейнера наливаємо трохи рослинної олії і укладаємо нашу горбушу.
- І насамкінець виливаємо всю олію, що залишилася.
- Прибираємо контейнер у холодильник ще на 3 години.
Ось і готова малосольна горбуша під сьомгу, смакота!
Маючи такий рецепт у своєму арсеналі, будь-яка господиня може цілком економно радувати свою сім'ю делікатесними закусками з червоної риби.
Смачного!!