Смачні домашні пельмені зі свинини на пельменниці дуже соковиті та ніжні, вони неодмінно потішать усю сім'ю до обіду.
Інгредієнти
На 4 пельменниці (148шт) нам знадобиться
Для тіста:
- Борошно пшеничне в/г-500гр
- Яйце-1шт
- Вода-200мл
- Рослинна олія-1ст.л.
- Сіль-1ч.л.
Для начинки:
- Свинина м'якоть-700гр
- Цибуля-1-2шт (від розміру)
- Часник-2 зубчики
- Улюблені спеції-2/3ч.л. (у мене каррі)
- Сіль і мелений перець — за смаком
- Вода-100мл
+ Для подачі — вершкове масло, сметана.
Рецепт домашніх пельменів зі свинини на пельменниці
- Готуємо тісто. У просіяне борошно додаємо яйце, сіль, рослинну олію, теплу воду і замішуємо круте тісто.
- Загортаємо колобок у плівку або пакет і даємо йому відпочити 20 хвилин.
- Готуємо фарш. М'ясо, цибулю і часник пропускаємо через середню насадку м'ясорубки.
- Далі додаємо туди спеції, сіль, холодну воду і ретельно вимішуємо фарш.
- Ліпимо пельмені.
- Відщипуємо жменю тіста і розгортаємо її в коло по діаметру пельменниці, товщина пласта має вийти близько 1 мм.
- Один бік рясно посипаємо борошном і цим же боком укладаємо на пельменницю.
- Далі розкладаємо фарш у комірки, приблизно по пів чайної ложки в кожну.
- Потім розгортаємо ще один такий самий пласт тіста і накриваємо ним зверху.
- Припилюємо борошном і катаємо верхівку качалкою.
- З країв знімаємо зайве тісто і знову прибираємо його в плівку, воно піде на останні пласти.
- Перевертаємо пельменницю догори ногами та витрушуємо з неї пельмені.
- Відразу ж розкладаємо пельмені на присипану борошном дошку або тацю.
- З цієї кількості інгредієнтів має вийти чотири пельменниці (148шт).
- Відварюємо смачні домашні пельмені в підсоленій воді 5-7 хвилин після закипання з лавровим листом і перцем горошком.
- Подаємо їх з вершковим маслом або сметаною, а краще і те й інше.
Смачного вам і вашим домочадцям!