Нарізний батон у домашніх умовах у духовці на сухих дріжджах

Батон нарізний на сухих дріжджах

Такий смачний нарізний батон можливо приготувати тільки самій. Хрустка скоринка, пухнаста і здобна м'якоть зроблять будь-який бутерброд із ним найсмачнішим. Продовжити експерименти можна приготувавши пиріг на кислому молоці, яке знайдеться майже у кожної господині.

Інгредієнти

Нам знадобиться:

  • Борошно в/г просіяне-500гр
  • Дріжджі сухі-8гр (свіжі-5гр)
  • Маргарин розм'якшений-20гр
  • Цукор-1ст.л. з гіркою
  • Сіль-1ч.л. з гіркою
  • Вода тепла-270мл
  • Нарізний батон

    Як спекти нарізний батон у домашніх умовах

    Нарізний батон
    Нарізний батон

    Нарізний батон
    Нарізний батон

    Нарізний батон

    Нарізний батон
    Нарізний батон

    Нарізний батон

    Нарізний батон

    Нарізний батон

    Нарізний батон

    Нарізний батон
    Нарізний батон
    Нарізний батон

  • У 150мл теплої води розводимо цукор і дріжджі, прибираємо в тепло до появи пінної шапочки.
  • Далі вводимо туди 200гр борошна і замішуємо опару. Накриваємо плівкою і прибираємо на тривалу ферментацію (підйом) приблизно на 3 години.
  • Коли опара буде готова, додаємо сіль і решту борошна, замішуємо.
  • Наприкінці замісу вмішуємо в тісто розм'якшений при кімнатній температурі маргарин.
  • У нас має вийти колобок середньої щільності. Прибираємо його на одноразовий підйом.
  • Далі будемо формувати виріб. Розкачуємо тісто в прямокутник розміром приблизно 15/25см.
  • Починаємо скручувати рулет. Кожен оберт фіксуємо, притискаючи пальцями.
  • Скріплюємо шов і трохи закруглюємо краї батона.
  • Кладемо нашу заготовку на деко з пергаментом або силіконовим килимком. Даємо розстойку на 30-40 хвилин.
  • Потім змочуємо верх батона водою і робимо надрізи глибиною 0,5 см.
  • Ставимо випікатися на 25-30 хвилин за температури 180-190 градусів.
  • Готовий батон змащуємо молоком і охолоджуємо на решітці.
  • Нарізний батон

    Нарізний батон

    Ось і готовий красивий і дуже смачний нарізний батон.

    Нарізний батон

    Нарізний батон

    Приємного вам чаювання!