Такий смачний нарізний батон можливо приготувати тільки самій. Хрустка скоринка, пухнаста і здобна м'якоть зроблять будь-який бутерброд із ним найсмачнішим. Продовжити експерименти можна приготувавши пиріг на кислому молоці, яке знайдеться майже у кожної господині.
Інгредієнти
Нам знадобиться:
Борошно в/г просіяне-500гр
Дріжджі сухі-8гр (свіжі-5гр)
Маргарин розм'якшений-20гр
Цукор-1ст.л. з гіркою
Сіль-1ч.л. з гіркою
Вода тепла-270мл
Як спекти нарізний батон у домашніх умовах
У 150мл теплої води розводимо цукор і дріжджі, прибираємо в тепло до появи пінної шапочки.
Далі вводимо туди 200гр борошна і замішуємо опару. Накриваємо плівкою і прибираємо на тривалу ферментацію (підйом) приблизно на 3 години.
Коли опара буде готова, додаємо сіль і решту борошна, замішуємо.
Наприкінці замісу вмішуємо в тісто розм'якшений при кімнатній температурі маргарин.
У нас має вийти колобок середньої щільності. Прибираємо його на одноразовий підйом.
Далі будемо формувати виріб. Розкачуємо тісто в прямокутник розміром приблизно 15/25см.
Починаємо скручувати рулет. Кожен оберт фіксуємо, притискаючи пальцями.
Скріплюємо шов і трохи закруглюємо краї батона.
Кладемо нашу заготовку на деко з пергаментом або силіконовим килимком. Даємо розстойку на 30-40 хвилин.
Потім змочуємо верх батона водою і робимо надрізи глибиною 0,5 см.
Ставимо випікатися на 25-30 хвилин за температури 180-190 градусів.
Готовий батон змащуємо молоком і охолоджуємо на решітці.
Ось і готовий красивий і дуже смачний нарізний батон.
Приємного вам чаювання!