Як засолити горбушу в домашніх умовах під сьомгу

Як засолити горбушу під сьомгу

Дивовижний рецепт малосольної горбуші під сьомгу, який дуже доречним буде до кухні в морському стилі. Засоливши рибу таким способом, можна чудово заощадити на купівлі дорогої червоної риби. Цю чудову горбушу їсти одне задоволення і навіть цілком можна пустити її в приготування домашніх ролів та інших закусок.

Інгредієнти

Для засолювання однієї риби вагою близько 1.200кг нам знадобиться:

  1. Горбуша-1шт
  2. Сіль-2ст.л.
  3. Цукор-1ст.л.
  4. Коріандр у зернах-2 щіпки
  5. Лавровий лист-6шт
  6. Чорний перець горошок-2 щіпки
  7. Рослинна олія-100мл

Малосольна горбуша під сьомгу

Як приготувати малосольну горбушу

Малосольна горбуша під сьомгу

Малосольна горбуша під сьомгу
Малосольна горбуша під сьомгу
Малосольна горбуша під сьомгу

Малосольна горбуша під сьомгу

Малосольна горбуша під сьомгу
Малосольна горбуша під сьомгу

Малосольна горбуша під сьомгу

Малосольна горбуша під сьомгу

Малосольна горбуша під сьомгу

Малосольна горбуша під сьомгу

  1. Зрізаємо з риби голову, плавники, хребет і у нас мають вийти дві філейні частини.
  2. Шкуру з риби знімати не обов'язково.
  3. У невеликій мисочці змішуємо сіль, цукор і обтираємо цією сумішшю рибу з двох боків.
  4. Також кладемо на неї коріандр, перець горошок і лавровий лист.
  5. Складаємо філе м'якоттю одне до одного і запаковуємо в плівку та пакет.
  6. Залишаємо горбушу просолюватися в холодильнику рівно на одну добу.
  7. Потім злегка обполіскуємо рибу, видаляємо горошки спецій, кістки і промакуємо паперовими рушниками, прибираючи з неї зайву вологу.
  8. Рибку нарізаємо на порційні шматочки без шкурки.
  9. На дно контейнера наливаємо трохи рослинної олії і укладаємо нашу горбушу.
  10. І насамкінець виливаємо всю олію, що залишилася.
  11. Прибираємо контейнер у холодильник ще на 3 години.

Ось і готова малосольна горбуша під сьомгу, смакота!

Малосольна горбуша під сьомгу

Маючи такий рецепт у своєму арсеналі, будь-яка господиня може цілком економно радувати свою сім'ю делікатесними закусками з червоної риби.

Смачного!!