Який же ароматний, смачний і красивий цей білий хліб з часником і кропом приготований своїми руками в печі, він навіть просто з чаєм дуже смачний.
Інгредієнти
Нам знадобиться:
- Борошно в/г просіяне-500гр
- Молоко-150мл
- Вода-150мл
- Дріжджі сухі-8гр
- Маргарин-20гр
- Сметана-1ст.л.
- Цукор-1ч.л. без гірки
- Сіль-1ч.л. з невеликою гіркою
- Кріп-кілька гілочок без стебел
- Рослинна олія-1ст.л
- Вершкове масло-1ч.л.
- Часник-1 зубчик
Як спекти білий хліб із кропом і часником у духовці
- Змішуємо воду і молоко, злегка нагріваємо і розводимо в них цукор і дріжджі.
- Прибираємо в тепло до появи пінної шапочки.
- Розтоплюємо маргарин.
- У просіяне борошно додаємо дріжджову масу, теплий маргарин, сіль і трохи замішуємо.
- Потім додаємо сметану і домішуємо до кінця.
- У нас має вийти шовковисте тісто середньої щільності.
- Прибираємо його в тепло на одноразовий підйом.
- Тісто, що підійшло, обминаємо, робимо з нього рівненький колобок і укладаємо у форму або просто на змащену сковороду.
- Нашу заготовку злегка приплющуємо руками, накриваємо чистим рушником і залишаємо підніматися.
- Прогріваємо духовку до 190 градусів.
- Коли наш хлібець максимально підніметься, формуємо в нього красиву верхівку чотирма пальцями.
- Також ці канавки будуть потім утримувати часникову намазку.
- Прибираємо хліб випікатися за температури 180-190 градусів на 30-40 хвилин.
- Приготуємо часникову намазку. У невеликій мисочці змішуємо рослинну олію, розтоплене вершкове масло, пропущений через прес часник, дрібно нарізаний кріп і буквально крапельку солі.
- Коли хліб дістанете з духовки, одразу змастіть часниковою намазкою і поставте його остигати на решітці.
Який аромат стоїть на весь дім ммм…не передати словами.
Обов'язково спечіть цей чудовий білий хліб з часником і кропом і ви будете в повному захваті, обіцяю!