Рецепт домашнього білого хліба з часником і зеленню

Білий хліб із часником і зеленню

Який же ароматний, смачний і красивий цей білий хліб з часником і кропом приготований своїми руками в печі, він навіть просто з чаєм дуже смачний.

Інгредієнти

Нам знадобиться:

  1. Борошно в/г просіяне-500гр
  2. Молоко-150мл
  3. Вода-150мл
  4. Дріжджі сухі-8гр
  5. Маргарин-20гр
  6. Сметана-1ст.л.
  7. Цукор-1ч.л. без гірки
  8. Сіль-1ч.л. з невеликою гіркою
  9. Кріп-кілька гілочок без стебел
  10. Рослинна олія-1ст.л
  11. Вершкове масло-1ч.л.
  12. Часник-1 зубчик

Білий хліб із часником і кропом

Як спекти білий хліб із кропом і часником у духовці

Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом
Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом
Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом
Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом
Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом
Білий хліб із часником і кропом
Білий хліб із часником і кропом

  1. Змішуємо воду і молоко, злегка нагріваємо і розводимо в них цукор і дріжджі.
  2. Прибираємо в тепло до появи пінної шапочки.
  3. Розтоплюємо маргарин.
  4. У просіяне борошно додаємо дріжджову масу, теплий маргарин, сіль і трохи замішуємо.
  5. Потім додаємо сметану і домішуємо до кінця.
  6. У нас має вийти шовковисте тісто середньої щільності.
  7. Прибираємо його в тепло на одноразовий підйом.
  8. Тісто, що підійшло, обминаємо, робимо з нього рівненький колобок і укладаємо у форму або просто на змащену сковороду.
  9. Нашу заготовку злегка приплющуємо руками, накриваємо чистим рушником і залишаємо підніматися.
  10. Прогріваємо духовку до 190 градусів.
  11. Коли наш хлібець максимально підніметься, формуємо в нього красиву верхівку чотирма пальцями.
  12. Також ці канавки будуть потім утримувати часникову намазку.
  13. Прибираємо хліб випікатися за температури 180-190 градусів на 30-40 хвилин.
  14. Приготуємо часникову намазку. У невеликій мисочці змішуємо рослинну олію, розтоплене вершкове масло, пропущений через прес часник, дрібно нарізаний кріп і буквально крапельку солі.
  15. Коли хліб дістанете з духовки, одразу змастіть часниковою намазкою і поставте його остигати на решітці.

Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом

Білий хліб із часником і кропом

Який аромат стоїть на весь дім ммм…не передати словами.

Білий хліб із часником і кропом

Обов'язково спечіть цей чудовий білий хліб з часником і кропом і ви будете в повному захваті, обіцяю!